H νέα Mercedes-Benz A-Class

 
image

Όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουμε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας Mercedes-Benz A-Class κάποια στιγμή πριν την έκθεση της Γενεύης, όπου το μοντέλο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, τόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες που είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν μαζί μας οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας. Η νέα A-Class θα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, καλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά – αυτό ορίζουν οι νόμοι της προόδου αλλά αυτό επιβάλλει και ο ανταγωνισμός, που σαφώς έχει προοδεύσει σε σύγκριση με το 2012, οπότε και λανσαρίστηκε στην αγορά η τρέχουσα, 3η γενιά του compact μοντέλου.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής δοκιμών compact μοντέλων της Mercedes, Jochen Eck, η νέα A-Class θα προσφέρει κάτι διαφορετικό στον τομέα της ανάρτησης. Η γερμανική εταιρία θα προσφέρει το νέο της αυτοκίνητο με δύο διαφορετικά setups. Και τα δύο, θα διαθέτουν να “παραδοσιακά” γόνατα McPherson στον εμπρός άξονα αλλά πίσω, η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Στο ένα setup, που θα εντοπίζεται στις πιο βασικές εκδόσεις με τους πιο “βασικούς” κινητήρες, θα βρίσκουμε έναν νέο ημιάκαμπτο άξονα ενώ στο άλλο, αυτό που προορίζεται για τις high-end εκδόσεις, θα υπάρχει μία ανανεωμένη έκδοση της διάταξης πολλαπλών συνδέσμων που εξοπλίζει και την απερχόμενη A-Class 3ης γενιάς. Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην τελειοποίηση της κινηματικής της ανάρτησης, ώστε να επιτευχθεί τόσο η επιθυμητή ποιότητα κύλισης, όσο και η οδική συμπεριφορά που είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της Mercedes. Στην επίτευξη των στόχων, βοηθά και το αναβαθμισμένο πλαίσιο με την υψηλότερη στρεπτική ακαμψία ενώ η προσθήκη επιπλέον μονωτικού αφρού στο αμάξωμα βελτιώνει τις επιδόσεις του νέου μοντέλου στον τομέα του NVH (Noise Vibration Harshness).

image

Ο Eck επιβεβαίωσε ότι το σύστημα διεύθυνσης της A-Class είναι βελτιστοποιημένο αλλά δεν έχουν γίνει σε αυτό ριζικές αλλαγές. Θα συνεχίσει να διαθέτει ηλεκτρο-μηχανική υποβοήθηση και θα συνεχίσει να προσφέρει σταθερή ή μεταβλητή σχέση αναλόγως του επιλεχθέντος μοντέλου, αλλά έχει μετατοπιστεί λίγο πιο πίσω στο πλαίσιο.

«Εξακολουθεί να είναι ελαφρύ και αρκετά άμεσο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, αλλά υπάρχει σαφώς περισσότερη επικοινωνία σε σχέση με το παρελθόν. Πιστεύω ότι οι ενθουσιώδεις οδηγοί θα μείνουν ικανοποιημένοι. Υπάρχει περισσότερη ακρίβεια γύρω από την θέση της ευθείας αλλά δεν έχει θυσιαστεί γι’ αυτό η αίσθηση εκτός αυτής.»

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eck. Ο Γερμανός συμπλήρωσε ότι δουλειά έχει γίνει και στην βελτίωση της ορατότητας αναγνωρίζοντας ότι ήταν “ένα πρόβλημα” στην τρέχουσα γενιά: οι εμπρός κολώνες θα είναι πιο λεπτές και τα πίσω παράθυρα μεγαλύτερα. Μιας που περάσαμε στην καμπίνα του αυτοκινήτου, να συμπληρώσουμε ότι ενώ η Mercedes-Benz έχει αποκαλύψει ήδη τον σχεδιασμό της, αυτό που δεν φαίνεται είναι αύξηση στους προσφερόμενους χώρους. Οι διαστάσεις της νέας A-Class θα αυξηθούν ελαφρώς και θα συμπαρασύρουν το μεταξόνιο που θα μεγαλώσει κατά 30 χιλιοστά. Κατά τα άλλα, το εσωτερικό της, θα φανερώνει τη σχέση με τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της φίρμας. Από τις προαιρετικές οθόνες των 10.25 ιντσών (στον standard εξοπλισμό θα έχουν μέγεθος 7 ιντσών ενώ υπάρχει και επιλογή για 7 και 10.25 ιντσών) μέχρι την τεχνολογία με την οποία θα εξοπλίζεται η “μικρή” Merc.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η νέα Mercedes-Benz A-Class, θα είναι διαθέσιμη σε 7 βενζινοκίνητες εκδόσεις (συμπεριλαμβανομένων των γρήγορων A35 και A45) και σε 4 πετρελαιοκίνητες! Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγο καιρό ακόμα. Η έκθεση της Γενεύης ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις αρχές του Μαρτίου οπότε η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου θα συμβεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Last modified onTuesday, 02 January 2018 12:01
back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR