Οι κερδισμένοι στην αγορά του αυτοκινήτου

carsllot chinaΤην υψηλότερη αύξηση ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα το τελευταίο 10μηνο σημείωσε η Ssangyong, η οποία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 626,7% σε σχέση με πέρσι, πουλώντας συνολικά 109 αυτοκίνητα, ενώ την περσινή περίοδο είχε διαθέσει στην ελληνική αγορά μόλις 15 αυτοκίνητα.

Ο σημαντικότερος λόγος της επιτυχίας ήταν το στήσιμο της εταιρείας από μηδενική βάση. “Το τελευταίο χρονικό διάστημα στήσαμε την εταιρεία από την αρχή. Είχαμε μείνει πίσω αρκετά χρόνια και αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε βάση σωστού προγραμματισμού. Περιορίσαμε το δίκτυο και αποφασίσαμε να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τα προϊόντα μας, αναφέρει  ο νέος marketing manager της εταιρείας, Χρήστος Σκιρδής και συνέχισε: “Όλους τους τελευταίους μήνες κάνουμε μια σειρά από event ώστε να αναδείξουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο. Επίσης ακόμη και σήμερα πηγαίνουμε εμείς τα αυτοκίνητα στα σπίτια των ενδιαφερομένων για να κάνουν test drive. Ομολογώ ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Όλο αυτό το διάστημα εισπράξαμε κολακευτικά σχόλια. Μας βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι έχουμε και ένα πολύ καλό προϊόν, αφού καταφέρνει να παίρνει θετικές κριτικές από παντού. Ωστόσο η τιμολογιακή μας πολιτική είναι λογική, βρισκόμαστε κοντά στον ανταγωνισμό και προσφέρουμε περισσότερα στους πελάτες μας από αυτά που δίνουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου παρέχουμε 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις. Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα της επαναγοράς αρκεί το αυτοκίνητο να έχει παλαιότητα μέχρι και 55 μηνών από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της άδειας του”.

Ο κ. Σκιρδής ωστόσο αναφέρθηκε και στα μοντέλα της εταιρείας που καταφέρνουν να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου. “Έχουν γίνει τα μοντέλα μας εξαιρετικά και καθημερινά παίρνουμε θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Προσφέρουν άνεση και ασφάλεια. Δύο παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου. Η αύξηση του ποσοστού πωλήσεων το τελευταίο διάστημα τα λέει όλα, ενώ εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι”, ολοκλήρωσε ο marketing manager της εταιρείας.

Τα καινούργια  

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ο όγκος των πωλήσεων των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 8,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Φέτος αυτό το διάστημα πουλήθηκαν 63.216 καινούργια αυτοκίνητα, ενώ πέρσι κυκλοφόρησαν 58.184 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα.

Όσον αφορά τις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου καταγράφηκε μείωση των πωλήσεων κατά 10,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Πουλήθηκαν 5.125 αυτοκίνητα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν πάρει πινακίδες 4.595 αυτοκίνητα.

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατάφεραν στο ενιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου να αυξήσουν τις πωλήσεις των καινούργιων επιβατικών αυτοκίνητων στην ελληνική αγορά. Την εξάδα κλείνουν οι μάρκες Fiat (49,6%), Jeep (48,8%), BMW (48,7%), AlfaRomeo (39,9%). Θετικό πρόσημο εμφάνισαν και οι μάρκες Mini 32%, Toyota 22,2%, Nissan 23,1%, Mercedes 21,2%, Seat 20,8%, Peugeot 19,9%, Honda 19,4%, Opel 18,9%, Renault 11,4%, Ford 6,6%, Suzuki 4,4% και Audi 3,5%.

Μείωση στον όγκο των πωλήσεων σημείωσαν οι μάρκες: Hyundai -69,1%, Mitsubishi -44%, Kia -39%, Volvo -28,4%, Citroen -5%, Skoda -4,32%, VW - 2,2% και smart -2%.

back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR