Πωλείται (ξανά) η πιο διάσημη Ferrari Testarossa

 
 image 
 
 

Αυτή είναι η Ferrari Testarossa που οδηγούσαν “Οι σκληροί του Μιάμι”. Θυμάστε βέβαια την διάσημη αστυνομική σειρά που έπαιξε πέντε σεζόν, από το 1984 ως το ’89.

Πρωταγωνιστές ήταν ο Don Johnson και ο Philip Michael Thomas. Ήταν μυστικοί αστυνομικοί που πολεμούσαν το έγκλημα… με στιλ. Η σειρά ήταν πρωτοποριακή για την εποχή, με εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Έχει βραβευθεί από τους κριτικούς αλλά και από το κοινό μέσω διαφόρων ψηφοφοριών σε σχετικά Μέσα. Καθόρισε τη μόδα για τη μουσική και το ντύσιμο στην δεκαετία του ’80. Και έχει αναγνωριστεί ως η σειρά με την μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών στην εξέλιξη αυτού του τηλεοπτικού είδους.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Αρχικά ο Sonny Crockett, ο χαρακτήρας που υποδύονταν ο Don Johnson, οδηγούσε μία Ferrari Daytona Spyder 365 GTS/4 του ’72. Στην πραγματικότητα ήταν replica, φτιαγμένη από την εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων McBurnie Coachcraft, πάνω σε σασί Chevrolet Corvette C3. Όταν η σειρά αρχισε να γίνεται πετυχημένη και το αυτοκίνητο να κερδίζει αναγνωρισιμότητα, η Ferrari μήνυσε την παραγωγή και την McBurnie. Έτσι οι σεναριογράφοι απέσυραν την ρέπλικα Daytona η οποία υποτίθεται ανατινάχτηκε στο τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Η Ferrari τότε έστειλε προς αντικατάσταση δύο Testarossa.  

image

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα δύο, και συνοδεύεται από έγγραφα του studio παραγωγής Universal που αποδεικνύουν ότι είναι όντως το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστούσε στην μικρή οθόνη. Αυτή είναι η 5η φορά τα τελευταία δύο χρόνια που το αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία, στο ebay αλλά και από διάφορους οίκους. Παρότι είναι μάλλον η πιο αναγνωρίσιμη Ferrari, οι παράλογες απαιτήσεις των εκάστοτε πωλητών είναι μάλλον ο λόγος που η λευκή Testarossa δεν βρίσκει μια μόνιμη στέγη. Η τιμή εκκίνησης σε παλαιότερη δημοπρασία στο ebay ήταν $1.700.000 ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι μία Testarossa σε κατάσταση Concours πιάνει περίπου $135.000.

Η Testarossa παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 1984 και μπήκε στην παραγωγή ταυτόχρονα με την 288 GTO. Παρότι ήταν ο πνευματικός διάδοχος της Berlinetta Boxer, ξεχώριζε ως η πρώτη Ferrari που δημιουργήθηκε εξ’ αρχής για να γίνει κατακτήσει την Αμερικάνικη αγορά. Οι αυστηρές προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας και εκπομπών ρύπων επηρέασαν προφανώς την σχεδίασή της.

image

Στην ΒΒ δεν είχε γίνει ανάλογη πρόβλεψη, και χρειάστηκε να γίνουν ειδικές τροποποιήσεις ώστε τα αυτοκίνητα που έφτασαν στην Αμερική να πάρουν έγκριση τύπου ένα προς ένα. Αντίθετα με την BB που κατασκεύαζε ο Scaglietti, η Testarossa σχεδιάστηκε και κατασκευάζονταν από τον Pininfarina, στην μοντέρνα σήραγγα του οποίου είχε μελετηθεί ειδικά η αεροδυναμική. Το αυτοκίνητο δεν είχε τις γνωστές ρομαντικές καμπύλες στις οποίες μας είχαν συνηθίσει οι Ferrari καθώς η αεροδυναμική απόδοση είχε καθορίσει την σχεδίαση. Προτεραιότητα ήταν η μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και η παραγωγή κάθετης δύναμης στις υψηλές ταχύτητες. Η Testarossa μπορούσε να ταξιδεύει με 300 km/h με άνεση και ασφάλεια. Ο κινητήρας βασίζονταν στην 12κύλινδρη διάταξη boxer της BB, η οποία όμως είχε εξελιχθεί. Διέθετε τέσσερις βαλβίδες στον κύλινδρο και δώδεκα μπεκ. Με χωρητικότητα 4,9 λίτρα απέδιδε 396 PS.

Last modified onSunday, 01 January 2017 09:31
back to top

THETIMES.GR

SOFOKLEOUS10.GR

CELEBNEWS.GR